Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää tai muuta asiaa niin mielellämme vastaamme.

Sähköposti

Puhelinnumero

+358 6 478 3312

Osoite

Södra vägen 4, 66600 Vöyri, Suomi Finland

Uutinen 06.10

Scansolon ja Esko Groupin yrityskaupasta on kulunut nyt puolisen vuotta. https://www.scansolo.fi/index.php/fi/ajankohtaista/27-oy-scansolo-ab-on-ostanut-esko-group-oy-n Fuusio on edennyt suunnitelmien mukaan, ja Esko Groupin muutto Vöyrille Scansolon tiloihin on aikataulussa.

Asiakkaille yritysten yhdistyminen on näkynyt tuotteiden ja palveluiden monipuolistumisena, kun hitsaus- ja sorvauskapasiteetti on kasvanut. Myös toimitusvarmuus on parantunut, kun työmäärät ovat tasaantuneet tehtaiden välillä. Kahden yrityksen ammattitaidosta ja pitkästä kokemuksesta alalla voidaan nyt poimia parhaat palat yritystoimintaan.

Asiakastyöt hyvin aikataulussa

Scansololla asiakkaat ovat prioriteetti numero yksi, ja yrityksen tavoitteena on, etteivät asiakkaat edes huomaa tuotantotilojen siirtymistä Tervajoelta Vöyrille. Yrityksessä panostetaan saumattomaan siirtymään.

— On selvää, että muutostöiden aikana paiskitaan välillä normaalia pidempiä päiviä, mutta hyvin suunniteltu siirtymä kestää vain hetken. Tavoitteenamme on, että varsinaiseen muuttoon liittyvät järjestelyt ovat valmiita vuoden 2021 loppuun mennessä, Scansolon toimitusjohtaja Markku Rinnasto sanoo.

Syksy on alkanut asiakastöidenkin kannalta erinomaisesti ja kysyntä on ollut vilkasta. Tämä ilahduttaa yrityksen johtoa.


—Korkea kysyntä on tietenkin hieno juttu. Asiakastyöt tulevat aina ykkösenä, yrityksen kehittämishankkeita kulkevat joustavasti niiden rinnalla. Nyt työn alla ovat mm. tehtaan laatu- ja ympäristöjärjestelmien päivittäminen, jotka saadaan valmiiksi vuoden 2022 aikana.

Lisää kapasiteettia sähköverkkoon

Kahden yrityksen fuusiossa tulee eteen paljon asioita – välillä myös sellaisia, jotka hyvästä valmistautumisesta huolimatta ovat jääneet huomaamatta. Lisäksi joidenkin asioiden hoitamisessa kuluu ennakoitua enemmän aikaa.

—Vaikka tiesimme, että fuusioon liittyy paljon paperitöitä, byrokratian määrä on silti yllättänyt. Huomasimme myös sähköverkon kartoituksen yhteydessä, että sähköverkon kapasiteetti ei riitä nykyisellään palvelemaan kasvavaa konekantaamme. Tilanne korjattiin alkusyksystä ja nyt kapasiteettia on riittävästi niin nykyiselle konekannalle kuin mahdollisille uusillekin hankinnoille.

Yrityskauppa kannustaa kaikkia kehittämään ammattitaitoaan

Yritysten yhdistyminen haastaa koko yrityksen henkilökunnan omaksumaan uusia toimintatapoja. Vaikka muutos ei sinänsä muuttaisi yksittäisen henkilön työnkuvaa, uusi toimintaympäristö aiheuttaa väistämättä muutoksia eri prosesseissa. Uusien asiakkuuksien myötä tuotantoon tulleet uudet tuotteet kannustavat työntekijöitä omaksumaan ja oppimaan uusia asioita. Scansolon toimitusjohtaja Markku Rinnasto on tyytyväinen työntekijöidensä kykyyn sopeutua ja kääriä hihat uusienkin asioiden edessä.

— Yrityskauppa kannustaa kaikkia kehittämään ammattitaitoaan niin johdossa kuin tehtaallakin. Pidämme huolen siitä, että koulutus ja perehdytys on riittävää niin, että kaikki tietävät täsmälleen, mitä heidän työnkuvaansa kuuluu.

Tulevaisuudessa Scansololla kehitys- ja valmistuspäällikkönä toimiva Vesa Esko on tyytyväinen fuusion tuomiin muutoksiin. Tulevan vuoden aikana hänellä riittää töitä mm. uuden toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönotossa sekä prosessien kuvaamisessa. Isomman organisaation myötä hänellä on mahdollisuus keskittyä asiakasrajapinnassa toimimiseen ja tuotannon toiminnan kehittämiseen.

— Ensimmäisen kesälomankin sain pitää viime kesänä vuosiin. Se on tietenkin erittäin positiivinen asia, Esko naurahtaa.

Henkilökuntamme

​Olli Ojanen
​Olli Ojanen Tuotantopäällikkö
Puhelin +358 50 - 595 7391

Sähköposti olli.ojanen@scansolo.fi

Markku Rinnasto
Markku Rinnasto Toimitusjohtaja
Puhelin +358 50 - 379 7375

Sähköposti markku.rinnasto@scansolo.fi

Teija Bergendahl
Teija Bergendahl Hallituksen puheenjohtaja
Puhelin +358 40 – 587 9690

Sähköposti teija.bergendahl@scansolo.fi

Antti Rintala
Antti Rintala Ostaja
Puhelin +358 44 747 2510

Sähköposti antti.rintala@scansolo.fi